Vårens program 2005:           Förband från kl. 19.00

Tisdagen den 25 januari 19.30

Måndagen
den 7 februari 19.30

 Tisdagen den 22 februari 19.30

Tuxedo jazzband

Bohusläns Big Band  
spelar Basie-musik.

 Hacke Björksten  
med Tranås Big Band

Tuxedo Jazzband fyller tio i år och det bildades av musiker från Västerås och Eskilstuna. Man spelar i huvudsak i engelsk 1950-talsstil, ”Wild Cat Blues” och ”Sweet Georgia Brown” är exempel på det. Men den musikaliske ledaren Per Dywling gillar också Bix Beiderbecke och tolkar honom förträffligt. Bandert består av Rolf Carvenius kl, Staffan Algell banjo & g, Per Dywling crt, Erling Norberg tbn, Stefan Ramnell, b och  Peter Stenson tr.

BOHUSLÄN BIG BAND är ett av landets allra bästa storband. Som första svenska storband begav man sig för tre år sedan ut på turné till Japan och Kina. Denna gång håller man sig dock inom Sveriges gränser och hyllar Count Basie som skulle fyllt 100 år 2004 om han fått leva.
Det blir en högtidsstund för alla storbandsdiggare och bakom flygeln sitter Tommy Kotter, en gudabenådad pianist som säkert får greven att le i sin himmel.

Hacke Björksten är en av landets mest välmeriterade swingmusiker och han är just nu aktuell med cd:n ”Three Generations”. Hans eldiga teenorsax har gjort att han ofta anlitas i andra band och denna gång med Tranås Big Band. Publiken får sig till livs en rad kända melodier och det blir inte bara Hacke som spelar solo, i bandet finns många goda solister.

Tisdagen 
den 8 mars 19.30

Tisdagen 
den 22 mars 19.30

Tisdagen den 5 april 19.30

Fredrik Noréns kvintett

Ulf Andersson
med  Spin 3

Pierre  DØrge 
and the New Jungle Orchestra


Fredrik Norén Band bildades 1978 och många av den nya generationens jazzmusiker  har spelat i bandet - ett av landets internationellt mest uppburna. Bandet spelar omväxlande, dynamisk, medryckande och personlig jazz. Och under alla år har Fredrik lyckats fånga upp blivande storheter inom svensk jazz. I dag består bandet av Lars Ekman bas,  Peter Fredman as, Fredrik Norén tr,  Jonas Östholm p och Nils Janson tpt.

Spin 3 med saxofonisten Ulf Andersson är en svängig kvartett som låter tala om sig i allt större sammanhang. Orgel spelas av Andreas Hellkvist, trummor av Anders Gustavsson och gitarr av Anders Jonasson. Senast var gruppen i Stockholm och lirade och till denna konsert kommer Uffe direkt från en längre turné i Staterna. Här blir det svängig blues, en rad evigt gröna låtar och även något av George Benson.

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra såg dagens ljus för snart 25 år sedan och numerären har varit i det närmaste oförändrad. De spelar jazz som är i en klass för sig och allt bygger på en nära publikkontakt. Bandet, som innehåller nio man och en kvinna, måste helt enkelt ses och vi garanterar en musikupplevelse av sällan skådat slag. Senast lade de Japan för sina fötter, nu är det dags för  Aneby. http://www.newjungleorchestra.com