Vårens program 2013 i Aneby     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 22 januari kl 19.30

Tisdagen den 5 februari kl 19.30

PETER ASPLUND BIG BAND SHOW-
FEATURING  TRANÅS BIG BAND

KUSTBANDET

 Trumpetaren och sångaren Peter Asplund har genomfört många och långa turer på klubbar, konserthus och festivaler i Sverige samt spelat i många länder som exempelvis USA, Kanada, England samt i Skandinavien.
Peter verkar ofta som gästsolist bakom i många band, exempelvis i Bo Kaspers Orkester och backar upp solister som Lisa Ekdahl och Viktoria Tolstoy. Här får vi höra denne eminente musiker tillsammans med duktiga Tranås Big Band som haft många olika solister vid sina konserter, Ernie Wilkins, Roger Pontare och Claes Jansson för att nämna några. Nu är det alltså dags för nästa stjärnsolist, Peter Asplund och det blir en hyllning till sångaren Mel Tormé.

 Jazzen har funnits i 100 år – Kustbandet i 50!
Sveriges mesta jazzband firar jubileet med buller och bång, pukor och trumpeter, en jubileumsskrift och en serie konserter!
Kustbandet har en imponerande meritlista: Nobelfester, turnéer i över 20 länder, ett 20-tal album, konserter, festivaler, radio- och TV-framträdanden i Sverige och utomlands …
Louis Armstrong hörde deras inspelningar och skrev till bandets manager: ”I want to come over, just me and  my little Satchmo trumpet and give a concert with the band”. Tyvärr blev det inte så, han avled strax därefter. Ledare är trombonisten Jesse Lindgren.

Tisdagen den 19 februari kl 19.30

Söndagen den 3 mars kl 19.00

CBQ – CONTEPORARY BEBOP QUINTET

ROBERT WELLS HYLLAR CHARLIE NORMAN

 Bebop på 2000-talet, så kan denna konsert med sex legendariska musiker sammanfattas. Det är ett band som existerat i årtionden och här ryms såväl lekfullhet som häpnadsväckande precision i samspel och solon. Vi får lyssna till trumpetaren Bosse Broberg, som spelade i inte mindre än 45 år med Gugge Hedrenius, tenoristen Stefan Isaksson som bland annat hörts med Fredrik Norén, ”mästerpianisten” Göran Strandberg, klockrena basisten Ivar Lindell och den glatt leende trummisen Gilbert Mathews. Det här blir något alldeles extra och det är många år sedan de besökte oss sist.

 ”100 % Jazz, Swing & Boogie Woogie” Det här är en fantastisk hyllning till en av våra största personligheter inom svensk musikhistoria, Charlie Norman! Tillsammans med sin trio kommer det att bli massor av musik och mycket historieberättande på ett alldeles speciellt och personligt sätt av och med Robert och hans två medmusikanter basisten Lars Risberg och trummisen Roine Johansson. Notera att en annan av hans idoler är bortgångne Victor Borge!
Robert Wells hyllar en av de stora under drygt två timmar vilket kommer att bli en oförglömlig upplevelse. Tyvärr är samtliga biljetter slutsålda, men det kan ju komma återbud ...

Tisdagen den 19 mars kl 19.30

Tisdagen den 2 april kl 19.30

PETER KNUDSEN EIGHT

ERIK SÖDERLIND MED KJELL ÖHMAN

 ”En lustfylld tillställning - där inte minst blåsarna Emil Strandberg, Andreas Gidlund, Lisa Bodelius, Thomas Backman och Gustav Rådström skapar storverk i ett varmt och färgrikt ensemblespel.”, --      stod att läsa i Göteborgsposten. Det är alltför sällan som den utmärkta storleken oktett används i jazzen. Någon som lyckats mycket bra med det är Östersundssonen Peter Knudsen och han har en nordisk touch på musiken vilket gör den mycket målande och berättande, ja det är helt enkelt förförande vackert med alla stämmor. Oktetten har kommit med en cd som fick översvallande recensioner och kommer att kunna inhandlas denna afton.

 Gitarristen Erik Söderlind har fått Alice Babs jazzstipendium med motiveringen ”för sin starka och djupa kunskap om gitarrens jazzhistoria. och som superb stilist och improvisatör". Pianisten och organisten Kjell Öhman är det sanna proffset i svenskt musikliv. Han har lett husband i flera TV-program, inte minst ”Allsång på Skansen” och medverkat på fler än 3 000 skivinspelningar! Han har samarbetat med artister allt från Lionel Hampton till Roxette. Men sitt hjärta har han i jazzen. Basisten Hans Backenroth är landets absolut bästa på sitt instrument så den här konstellationen är något att se fram emot.