Vårens program 2007:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 2 januari 2007 kl. 19.30

Tisdagen den 30 januari  kl. 19.30

Johan Stengård

Monica Borrfors sjunger Monica Zetterlund

Liksom förra året inleder vi säsongen med Johan Stengård. Nu har han med sig sångerskan Anna-Lotta Larsson och pianisten Anders Neglin. Redan i ungdomen vaknade Johans intresse för jazz och därmed även för saxofonen. Vid 17 års ålder fanns han med i Leif Kronlunds band. Numera blir det mer än hundra konserter per år, huvudsakligen i Sverige men även utomlands. USA är en viktig del av verksamheten och denna konsert blir  jazzbetonad med en del blues.
För drygt 25 år sedan satt Monica Borrfors backstage på Bal Palais i Stockholm och mötte en fullfjädrad artist, Monica Zetterlund. År 2007, när Monica Zetterlund skulle ha fyllt 70 år, kommer Monica Borrfors  till Aneby med en pianotrio bestående av Gösta Nilsson p, Filip Augustson bas och Jesper Kviberg trummor med just Zetterlund-musik.

 

Tisdagen den 13 februari  kl. 19.30

Tisdagen den 27 februari  kl. 19.30

Peoria Jazzband

Music Music Music

Peoria Jazzband är en Göteborgsgrupp som bildades redan 1960. Totalt har orkestern turnérat i tolv länder. Peorias musik spänner över ett brett register; från New Orleans revival och dixieland till swing, plus ett och annat inslag av svensk folkmusik och västindiska rytmer. En toppkväll i tradjazzens tecken! Rolf Sundby tpt, Leif Torné kl & sop, Magnus Bylund tbn, Sture Svarén banjo & g, Gilbert Brodén b, Gunnar Dalblad tr, Rosemarie Simonsen voc.

Denna unga pianotrio från Göteborg blandar klassisk sväng med utsökta detaljer, intelligens och humor i en musik som präglas av egensinne och stor integritet. Piano spelas av Fabian Kallerdahl, bas av Josef  Kallerdahl och trummor av Michael Edlund.

 

 

Tisdagen den 13 mars kl. 19.30

Tisdagen den 27 mars kl. 19.30

Anders Bergcrantz

Linköpings Big Band med Maja Karlsson och Fatang

En superb grupp som äntligen kommer till Aneby med sin musik av lite modernare slag men med rötterna i bebopen. Lysande stjärna är trumpetaren Anders Bergcrantz, som har New York som hemadress, Vincent Nilsson trombon, Jacob Karlzon piano, Lars Lundström bas och Lennart Gruvstedt trummor.

Linköping Jazz Orchestra levererar exakt det man efterlyser av ett storband: precision, läckra arrangemang, bra solister, stod det att läsa i höstas i Östgöta-Correspondenten. Bandet spelar som proffs och Anebypubliken har att se fram emot en fantastisk afton med vokalisten och musikpedagogen Maja Karlsson (se bild nedan) och folkmusikgruppen Fatang. Fatang spelar svensk folkmusik med kryddor från hela världen och vill den vackra, rena och enkla melodins väl genom att klä den med solig och luftig afro-amerikansk harmonik och rytm.

Tisdagen den 3 april kl. 19.30  

Antti Sarpila med Lars Erstrand

 


Maja Karlsson, solist med LJO.

Denna grupp behöver egentligen inte någon närmare presentation. Antti Sarpila och Lasse är Benny Goodmans och Lionel Hamptons alteregon, inget snack om saken. Ulf Johansson Werre spelar piano och Björn Sjödin trummor - snacka om svänggäng!

 

Torsdagen den 19 april kl. 19.30 - Ungdomskväll

 

1. Jazzkvintett från
Sommenbygdens folkhögskola

med
Tove Lind - sång
Hjalmar Hurtig - bas
Robert Skoglund -trummor
Ivan Blomqvist - piano
Kristian Sörling -sax

2. Swingin' Big Band från
Kulturskolan Jönköping

 
Ungdoms-storband från Jönköping spelar storbandsmusik av gammalt fint märke i Aneby Konserthus. Ungdomarna är i åldern 13-20 år. Arrangörer är Swedbank i samarbete med Jazzklubben.
Entré 50:-
 

Lördagen den 28 april kl. 16.00

Tisdag 8 maj 2007 kl. 19.30

I Galleri Eket, Marbäck, Aneby

Blå Bossa
dvs.
Anders Jonasson - gitarr
Rebecca Lindén - sång
David Carlsson - bas
Lasse Persson - trummor

Med utsikt över sjön Ralången får du lyssna till skön musik och
du bjuds även på kaffe och morotskaka.
Arrangörer är förutom Jazzklubben - Åke & Gunilla Sigfridsson

Examenskonsert

med Sommenbygdens folkhögskola

i Aneby Konserthus

Amanda Elofsson, saxofon

Mattias Danielsson, trumpet

med komp