Vårens program 2004:
 Svante Thuresson på Anebydagen den 15:e maj

den 9 januari den 20 januari den 3 februari
Johan Stengård &
Stephanie Browning
Jonas Kullhammars kvartett Linköpings Jazz Orchestra & Peter Asplund

Landets kanske mest kände saxofonist Johan Stengård har denna gång med sig den fantastiska sångerskan Stephanie Browning direkt från Chicago. Hon har en otroligt kraftfull stämma och en stark utstrålning som fick recensenten i Chicago Tribune att kapitulera. Lägg därtill Johan Stengård vars husgudar är Sonny Rollins och Cannonball Adderley! Förköp! Numrerade platser!

En av de allra hetaste jazzgrupperna i Sverige just nu är saxofonisten Jonas Kullhammars grupp. Och det är en man som fått ungdomen att börja att lyssna på jazz vilket är en bedrift. Hans skivor har betecknats som "årets bästa" av många recensenter. Torbjörn Gulz p, Torbjörn Zetterberg b och  Jonas Holgersson tr. 
En toppkonsert!

Här kommer storbandet som spelar jordnära jazz och kända melodier. Gästsolist är trumpetaren Peter Asplund. Han har en rytmisk spänst i sitt spel som placerar honom i den absoluta toppen i Sverige. Det blir musik av Ellington, Armstrong med flera. En ny cd har just kommit ut!

Läs mer här:

den 17 februari den 2 mars den 16 mars
Gugge Hedrenius
 Grupp V8
Louis Armstrong i våra hjärtan
Musikteater från Uppsala
Kjell Janssons kvartett

Äntligen kommer den legendariske orkesterledaren Gugge Hedrenius till Aneby! Han är ju berömd för sitt storband som han under många år ledde i Stockholm. Nu kommer han med en oktett och vi lovar att det blir lika bluesigt som med storbandet. Med i bandet är Lasse Lindgren, tpt, Björn Samuelsson tb, Håkan Lewin alt, Göran Östling ts, Fredrik Lindborg bs, Gugge piano, Clas Engwall bas, Gunnar Pettersson tr.

Louis Armstrong var aktuell från 1920-talet till sin död 1974. Det här är ett hyllningsprogram med musiker som spelar i samma anda, Peter Lind tpt, John Högman sax, clt, Mats Josephson tbn, C-G Skoglund p, Kjell Grundström b, Björn Sjödin tr. Förutom de mest älskade Armstrongmelodierna får vi också berättelsen om hans liv!

Gruppen har kommit ut med tre CD och jobbar mycket i Göteborg. Det handlar mycket om egen skriven musik och den framförs med bravur som visar vilka begåvade improvisatörer musikerna är. Kjell Jansson spelar bas, Gilbert Holmström tenorsax, Tommy Kotter piano och Rune Carlsson trummor. Mästerlig modern jazz utlovas!

den 30 mars    
Jazzin' Jacks    
   

Jazzin' Jacks är Sveriges mest etablerade tradjazzband och är även känt internationellt för sin svängiga och dynamiska spelstil. Repertoaren varierar från New Orleans-melodier till evergreens. Jack Andersson, tpt, Lasse Karlsson, clt, Hans Ingelstam tbn, Anders Lagerlöf tr, Lars Brogård p. Svängig tradjazz av bästa märke!

   

.

Som Förband vid nästan varje konsert kommer ett lokalt band att framträda.
Efter konserterna finns musikerna på Pizzeria Torino, som har förlängt öppethållande dessa kvällar.

Vårens program 2003

Höstens program 2003