Höstens program 2008:   

Förband vid varje konsert


Tisd 23 september kl. 19.30

Tisd 7 oktober kl. 19.30
Meta Roos med Kjell Öhmans kvartett Bengt Söderbergs sextett

Meta Roos började sjunga med ett dansband  när hon var 16 år och 1984 tog hon steget och blev sångerska på heltid. Nu har Meta tagit sig an Ella Fitzgerald i en föreställning där hon sjunger och berättar om den bortgångna sångerskans liv. Ella inspirerades av sina musiker. ”Jag har lärt mig allt jag kan av mina musiker”, sa hon. I denna föreställning, som gjort stor succé, inspireras Meta av Sveriges mest svängiga musiker, Kjell Öhman piano, Hans Backenroth bas, Joakim Ekberg trummor och Janne Ottesen g.

Benny Goodman-musik med den klassiska Goodman-sättningen, alltså vibrafon av kapellmästaren, Attila Sasvari klarinett, Hasse Karlsson gitarr och sång, Örjan Carlsson piano och sång, Karl-Erik Rydmark bas, Tomas Hansson trummor. De har i år blivit svenska mästare i jazz. Föreningen Classic Jazz ordnar årligen en riksomfattande tävling i just jazz. Den här gången hade Bengt Söderbergs sextett från Uddevalla först vunnit regionfinalen i Göteborg och gick därmed vidare till riksfinalen som gick en fredag i mars ombord på färjan mellan Göteborg och Kiel.Tisd 21 oktober kl. 19.30

Tisd 4 november kl. 19.30  
 Jonas Kullhammar Gunhild Carlings Familjeband

Jonas Kullhammar har kommit in som en frisk fläkt i det svenska jazzlivet. Med influenser från Rollins och Coltrane har han skapat sin egen profil som kan sammanfattas i glädje, energi och enormt sväng.
Med sina spelkamrater har han skapat homogen enhet som utan krusiduller öser på och som har slagit en samlad kritikerkår med häpnad.  Bakom pianot sitter suveräne Torbjörn Gulz och i det hårdsvängande kompet spelar Torbjörn Zetterberg bas och Jonas Holgersson trummor. Det här är den mest spännande svenska jazz vi har i dag!

Gunhild Carling var i Aneby förra hösten och gjorde stor succé. Det har varit många som ringt och e-postat till oss och vill höra henne igen. Förutom kapellmästaren på trombon, trumpet, sång, blockflöjt, harpa, säckpipa mm består bandet av familjemedlemmarna Max kl, sax och fiol, Hans tp, Ulf trummor, Aina banjo och Gerd Carling tb & as m.fl.
Förbokning kan inte göras längre. Utsålt! Läs mer på deras hemsida.Tisd 18 november kl. 19.30

Tisd 2 december kl. 19.30
Stockholm Jazz Orchestra Scott Hamilton & Scandinavian Five

Stockholm Jazz Orchestra startades för drygt 20 år sedan av trumpetaren Fredrik Norén, som fortfarande leder bandet och anledningen var att ge frilansande musiker chansen att spela bra musik. Det blev succé direkt och under åren har bandet haft många amerikanska gästsolister och har spelat in inte mindre än tio cd:ar. Det är emellertid inte lätt att samla ihop gräddan av landets musiker och man ger bara ett tiotal konserter årligen. Nu äntligen är det dags för Aneby!
Ledare är fortfarande trumpetaren Fredrik Norén och i trumpetsektionen ingår också Peter Asplund, Magnus Broo och Karl Olandersson. Vidare trombonisterna  Bertil Strandberg och Karin Hammar,  saxofonisterna Karl-Martin Almqvist, Robert Nordmark och Johan Hörlén, pianisten Daniel Tilling, basisten Martin Sjöstedt och trummisen Jukkis Uotila. Har vi tur kanske det kan dyka upp någon amerikansk stjärnsolist! Förbokning kan göras på tel. 0380-41081.

Aneby Jazzklubb har under de dryga 40 år som man arrangerat konserter haft många prominenta musiker men frågan är om inte den främste av dem alla kommer i början av december, tenorsaxofonisten Scott Hamilton! Han turnerade under flera år med Benny Goodman och har spelat in ett flertal skivor med swingkungen. Jazzens kanske svängigaste saxofonist har dessutom spelat med massor av amerikanska storheter, från Gene Harris till Rosemary Clooney. Här har han ett komp som torde få huden att knottra sig på alla jazzfans: Ulf Wakenius gitarr, Jan Lundgren piano, Jesper Bodilsen bas och Kristian Leth trummor!
Förbokning kan göras på tel. 0380-41081. Ett fåtal platser kvar.

Här kan ni höra Scott på YouTube - 
www.youtube.com/sowhatfilm

Johan Stengård och Annalotta Larsson den lördagen den 27 december kl. 19.30.
I Aneby Konserthus
Förköp: Aneby Turistbyrå
Extra konsert: Sofia Winalds Kvintett
Galleri Eket, Marbäck,
söndag 9 november kl. 16.00

Där har även Aneby Konstförening utställning.

Begränsat antal. Förboka gärna!