Höstens program 2007:

Förband vid varje konsert

Tisd 25 september kl. 19.30 Tisd 9 oktober kl. 19.30
Carin Lundin med Jan Lundgren Bohuslän Big Band

Äntligen har det blivit dags för Carin Lundin, denna Växjö-födda lysande sångerska har nämligen varit aktuell för Aneby i flera år. Efter utbildning vid Musikhögskolan i Stockholm började hon sjunga jazz tillsammans med basisten Sture Nordin. Sedan har det bara rullat på i jazzsvängen med bland andra Arne Domnerus och Putte Wickman. Hon framför standards på ett sätt som bara Ella Fitzgerald kunde och vid konserten medverkar pianisten Jan Lundgren, basisten Mattias Welin och trumslagaren Daniel Fredriksson. Carin fick Anita O'Day-priset i år - läs mer här.

Bohusläns Big Bands repertoar består av tidlös musik: Duke Ellington, Frank Zappa, Povel Ramel, Bob Mintzer, Steely Dan, Lars Jansson, Maria Schneider, George Gershwin…  Den här gången är det fråga om kanadensaren Gil Evans som var en mästare på att arrangera. Man kan faktiskt likna Bohuslän Big Band vid en tidsmaskin; bandet plockar upp bra musik från när som helst och får den att låta ännu bättre – just i dag. Eller så skriver bandmedlemmarna egen, helt ny musik.

Tisd 23 oktober kl. 19.30 Tisd 6 november kl. 19.30  
Ulf Wakenius och Kjell Öhmans trio Prima med Anders Linder

Ulf Wakenius tillhör jazzens internationella jetset. Han innehar sedan 1977 en av de mest prestigefyllda platserna en jazzgitarrist kan ha. Han är nämligen ordinarie medlem i pianolegenden Oscar Petersons kvartett. Oscar Peterson lär ha sagt om Ulf Wakenius: ”Ulf är inte bara en av världens bästa gitarrister, han är den bäste”. ”In the spirit of Oscar” är ett hyllningsprogram till Oscar Peterson. Med i denna grupp är pianisten Kjell Öhman i spetsen, Hans Backenroth på bas och Joakim Ekberg på trummor.

Ett av de äldsta jazzbanden i landet leds av sångaren och saxofonisten Anders Linder och spelar fortfarande ”Las Vegas-jazz”. De som gav upphov till detta namn var bland andra Louis Prima och Louis Jordan och det innebär tätt och fett blås, stämsång och riktigt svängigt komp. Hinke Ekestubbe med förflutet i Blåblus spelar sax, Stephan Lindstein från Hep Cats trombon och sax, Kjell Berggren från Cave Stompers piano och sång, Jan Bergnér som spelat med bl. a. Povel Ramel lirar bas och Åke Larsén från East End Jazzmen trummor. 

Tisd 20 november kl. 19.30 Tisd 4 december kl. 19.30
Björn Ingelstam Band Svante Thuresson & Claes Cronas trio + Jonas Kullhammar
 

Årets sensation på Askersundsfestivalen och en musiker alla talar om, den blott 17-årige trumpetaren och sångaren Björn Ingelstam! Han håller sig till förebilden Louis Armstrong men blinkar gott mot andra musiker och musikstilar. Pappa Hans är med på trombon och dennes band hade vi jazzklubben för 35 år sedan! Sextettens repertoar är bred med allt från New Orleans, dixieland och swing till dagens rytmiska och dynamiska New Orleans jazz. 

Årets sista konsert är en höjdare med Svante och Claes Cronas trio förstärkt med saxofonisten Jonas Kullhammar. Vi har ju haft Svante här i Aneby ett par gånger tidigare och det ska bli roligt att lyssna till honom igen, speciellt tillsammans med en av de bästa saxofonister landet har att uppbringa. Det blir garanterat gung!
Förköp hos Bernt 0380-41081