Höstens program 2006:

Förband vid varje konsert

Tisd 26 september kl. 19.30 Tisd 10 oktober kl. 19.30 Tisd 24 oktober kl. 19.30
Bohuslän Big Band med David Berger Stockholm Swing Allstars Gustav Lundgren Quartet
BOHUSLÄN BIG BAND är ett av landets allra bästa storband. Som första svenska storband begav man sig för tre år sedan ut på turné till Japan och Kina. Denna gång hyllar man Duke Ellington som skulle fyllt 107 år 2006 om han fått leva. Det blir en högtidsstund för alla storbandsdiggare och spec. Duke-fans. Bakom flygeln sitter Tommy Kotter, en gudabenådad pianist som säkert får hertigen att le i sin himmel. Som extra krydda får vi höra den amerikanske trumpetaren David Berger som transkriberat många Ellington-arr åt olika band och som spelat med sonen Mercer Ellington.
Läs mer om David Berger här:
Stockholm Swing Allstars startades 2002 och sedan dess har bandet utvecklats till att spela swing som den lät i slutet av 1930-talet och början av 1940-talet. Med sig i bandet har Fredrik och Gustav den yppersta eliten av Stockholms jazzmusiker Karl Olandersson trumpet/sång, Fredrik Lindborg tenorsaxofon, Klas Lindquist altsaxofon/sång, Dicken Hedrenius trombon, Gustav Lundgren gitarr, Carl Bagge piano, Niklas Bodin trummor och G Lind bas. Bandet startades år 2002 och har sedan dess spelat in en skiva samt turnerat runt i Sverige och Turkiet.
Repertoaren består av Gustavs originalmelodier mixat med gamla och nya standards som fått nytt liv med gruppens unika sound. Gustav Lundgren har ägnat en hel del tid åt Django Reinhardts musik och bandet ”Hot Club de Suede” har släppt tre skivor och i år bär det av till USA och Holland. Johan Hörlén spelar altsax/sopransax, Gustav Lundgren  gitarr, Martin Höper kontrabas och Bengt Stark trummor.
Tisd 7 november kl. 19.30   Lörd 11 november kl. 17.30 Tisd 21 november kl. 19.30
Temptation Jazz Band med Lilian Boutté  Orgeljazz med Spin 3 Patrik Boman Seven Piece Machine

(klicka för större bild)

 
Temptation Jazz Band bildades 1995 och lyckades på kort tid fånga intresset hos den klassiska jazzens anhängare. Det har blivit ett stort antal framträden vid jazzfestivaler i Sverige som i Linköping, Askersund, Göteborg, Sandviken och Kristianstad/Åhus samt arenor som Mosebacke och Stampen i Stockholm, Jazzens Museum i Strömsholm och jazzklubbar på olika håll i landet. Extrakonsert en lördag eftermiddag.

I konstsalongen, Eket, Marbäck (mellan Aneby och Tranås) presenteras härlig jazz på Hammondorgel (B3) exekverad av Andreas Hellqvist från Borlänge på orgel, Anders Gustavsson trummor och Anders Jonasson gitarr. Gruppen spelar härliga evergreens och bluesbetonade låtar. Tillsammans med Pierre Swärd, även han från Borlänge ingår Andreas i den svenska eliten på orgel och har fått fina recensioner.

Ni bjuds på förtäring och inträde för 100:-
Välkomna!
Läs mer om Andreas med recensioner och bilder  här ».

Ett av de mest intressanta banden i dag i Sverige där man ägnar sig åt olika stilväxlingar och ibland hamnar man i 1930-talet för att i nästa låt påminna om Charlie Mingus i mera nutida jazz. Det svänger oerhört och Magnus Broo spelar tpt, Magnus Viklund tbn, Per Texas Johansson saxar & kl, Karl Martin Almquist sax, Peter Nordahl 
p, Daniel Fredriksson tr och Patrik Boman bas. Det är alltså en uppsättning av Sveriges allra bästa jazzmusiker som på en och samma gång kommer till Aneby Konserthus
Tisd 5 december kl. 19.30 + Extra konsert mån 4 december kl. 19.30 Tisd 2 januari 2007 kl. 19.30  
Gunhild Carling med sitt stora band Johan Stengård  
 
Gunhild Carling var i Aneby förra hösten och gjorde stor succé. Det har varit många som ringt och e-postat till oss och vill höra henne igen. Förutom kapellmästaren på trombon, trumpet, sång, blockflöjt, harpa, säckpipa mm består bandet av familjemedlemmarna Max kl, sax och fiol, Hans tp, Ulf trummor, Aina banjo och Gerd Carling tb & as, samt Ulf Holmström kl o sax, Olof Löfgren p, Olof Jernryd tr, Ludvig Wennström, bas. Läs mer på deras hemsida.
Förköp - Bernt Lundell 0380-41081
Liksom förra året inleder vi säsongen med Johan Stengård. Nu har han med sig sångerskan Anna-Lotta Larsson och pianisten Anders Neglin. Redan i ungdomen vaknade Johans intresse för jazz och därmed även för saxofonen. Vid 17 års ålder fanns han med i Leif Kronlunds band. Numera blir det mer än hundra konserter per år, huvudsakligen i Sverige men även utomlands. USA är en viktig del av verksamheten och denna konsert blir  jazzbetonad med en del blues.
Förköp - Bernt Lundell 0380-41081