Vårens program 2014:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 28 januari kl 19.30

Tisdagen den 11 februari kl 19.30

 
Temptation Jazz Band


Jazz à la Carte med Zoie Finer

Temptation Jazz Band bildades år 1995 och lyckades på kort tid fånga intresse hos den klassiska jazzens anhängare. Följden har blivit ett stort antal framträdanden på jazzklubbar och jazzfestivaler runt om i Sverige samt på riksarenor som Mosebacke och Stampen i Stockholm. Bandet har också turnerat utomlands – från den amerikanska västkusten via New Orleans och England till Finland och Österrike. Det är alltså fråga om tradjazz av högsta klass!

Här presenteras ett välsmakande menykoncept – Jazz à la Carte med Zoie Finer. Här serveras en sköndoftande blandning av jazzstandards i egna tappningar blandat med en del modernare klanger med låtar från exempelvis The Beatles och Cornelis Vreeswijk.
Under en konsert med Jazz à la Carte får även publiken vara med och påverka kvällens program. Från en låtlista kan publiken välja sin favoritmelodi som bandet sedan framför! Kvintetten leds av Christian Paulin.

Tisdagen den 25 februari kl 19.30

Tisdagen den 11 mars kl 19.30


Vivian Buzcek med Tranås Big Band


Soul Jazz All Stars

En med fog alltmer uppmärksammad jazzsångerska är Malmötjejen Vivian Buzcek. Hon har de senaste åren hörts med mindre grupper, storband och med internationella instrumentalister. För närvarande är hon mycket ”het” inom jazzen och har en personlig lyster i sin sång, textar utmärkt och fraserar med en självklar elegans. Favoriterna är Nancy Wilson, Anita O'Day och Carmen McRae. Bakom henne finns Tranås Big Band som ju inte behöver någon närmare presentation.

Åter kan jazzklubben presentera en av världens absolut bästa grupper, New York-baserade Soul Jazz All Stars! Bandet innehåller trumpetaren Jeremy Pelt som suttit i Duke Ellingtons band, saxofonisten Vincent Herring som spelat med Art Blakey, organisten Jared Gold, gitarristen Freddie Bryant, trummisen Joris Dudli och Sachal Vasandini sång. Den här gruppen är helt enastående och besöker naturligtvis Aneby vid ett av sina få framträdanden i Sverige under sin Europaturné!

 

Tisdagen den 25 mars kl 19.30 Tisdagen den 8 april kl 19.30

 
Georgie Fame
med Claes Cronas trio & Amanda Zedgvick

Django-swing med Gustav Lundgren
 & gruppen Unit

Georgie Fame är en legend inom jazz & bluesvärlden och gjorde  stor succé med sina megahits  ”Yeh Yeh” och ”Bonnie and Clyde” på 1960-talet. I Sverige har Georgie turnerat mycket med Claes Cronas trio. Med i denna konstellation är också altsaxofonisten och sångerskan Amanda Zedgvick som under de senaste åren frilansat i Sverige och i USA. Pianisten Claes Crona har med sig Hans Backenroth bas och Johan Löfcrantz Ramsay trummor. En svängig afton utlovas!       Förköp: Ring 0380-41081

Gustav Lundgren är en av Sveriges mest framgångsrika jazzgitarrister och har turnerat över hela världen, Japan, USA, England, Frankrike för att nämna några länder. Mest känd är han för sin Django Reinhardt-swing och det är precis det som gäller, programmet har titeln ”Django and More”. Gustav framträder tillsammans med gruppen Unit som innehåller Mattias Welin bas, Niclas Höglind gitarr och Kristofer Johansson trummor. Vi garanterar sväng av allra högsta klass!