Vårens program 2011:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 25 januari kl 19.30

Onsdagen den 9 februari kl 19.30

JACK LIDSTRÖMS HEP CATS

STOCKHOLM JAZZ ORCHESTRA

Svenska tradjazzens nestor Jack Lidström firar 60-årsjubileum med sin grupp och det är verkligen värt att celebrera! Med värme och känsla lotsar Jack sina ”katter” och bjuder publiken på vital swingjazz när den är som bäst! Jack sjunger och spelar trumpet, Torsten Ahlberg klarinett, Stephan Lindstein trombon, Per Larsson  piano, Jan Bergnér kontrabas och Karl-Johan Lidström trummor. Bäst i Sverige inom denna genre – lyssna på www.hepcats.se!

Storbandsjazz som det slår gnistor om med svängiga intrikata arrangemang och häftiga soloinsatser fullproppat med heta solister och ett komp i världsklass! Fredrik Norén, Nils Janson, Magnus Broo, Karl Olandersson och Gustavo Bergalli tpt, Bertil Strandberg, Peter Dahlgren, Magnus Wiklund, Anders Wiborg tbn, Håkan Broström, Magnus Blom, Karl-Martin Almkvist, Robert Nordmark, Neta Norén saxar, Martin Sjöstedt bas, Daniel Tilling p, Ola Bengtsson g och Jukkis Uotila, tr. För mer info: www.stockholmjazzorchestra.se .

Tisdagen den 22 februari 19.30

Tisdagen den 8 mars 19.30

HABO BIG BAND & LENA MARIA KLINGVALL

MAGNUS LINDGREN BATUCADA JAZZ

”Psalmer i storbandstappning” kallas denna produktion där arrangören Per Åke Wennerberg har med största respekt närmat sig Svenska kyrkans psalmbok och satt sin personliga prägel på de ibland hårt svängande och framförallt de  humoristiska arrangemangen. Lena Maria Klingvall, känd från ”Här är ditt liv”, har sångröst som ger ytterligare en dimension till denna spännande konsert.  I bandet ingår bland andra Mikael Winald som tidigare arbetat som musiklärare i Aneby.
Förköp kan göras: 0380-41081.

Magnus Lindgren är tveklöst ett av den svenska jazzens hetaste affischnamn. Han uppmärksammas inte bara i Sverige, utan tillsammans med sin kvartett har Magnus turnerat regelbundet i Europa med stor framgång. Han har även vunnit en Grammis och flertalet prestigefulla jazzpriser. Några av de musiker Magnus Lindgren har jobbat med under åren är Herbie Hancock, James Ingram, Bob Mintzer och Barbara Hendricks. Vid denna konsert spelar Magnus Lindgren sax, flöjt, klarinett, Erik Söderlind gitarr, Magnum Coltrane Price bas & sång och Robert Ikiz trummor.

Tisdagen den 22 mars   kl. 19.30 Tisdagen den 5 april 19.30

NILS LANDGREN MED BOHUSLÄN BIG BAND

CHRISTINA GUSTAFSSON

Under ledning av COLIN TOWNS i programmet ”Don’t fence me in”
Här kommer Englands stora kompositör/arrangör Colin Towns  tillsammans med Nils Landgren och BBB och ägnar ett helt program åt en av populärmusikens riktiga giganter – Cole Porter. Musiken är omarbetad på ett sätt som sällan hörts, arrangemangen blir en plattform för Nils att bygga sin sång och trombonspel på. De solistiska insatserna i bandet är korta och inbäddade i arrangemangen och skapar en påtaglig riktning och energi som ger publiken en fantasifull resa i musikens värld.
Förköp kan göras: 0380-41081

Christina Gustafsson - sång med Max Schultz, Martin Höper bas och Chris Montgomery - trummor.
Värmländska Christina Gustafsson började med jazz tidigt och vid 19  års ålder flyttade hon till Stockholm och började sjunga i olika band. Under ett par år på 1990-talet studerade hon vid The New School of Music I New York och  startade sitt eget band och uppträdde ofta i små jazzklubbar på Manhattan. Hon är syster till Rigmor Gustafsson men står absolut säkert på egna ben.