Höstens program 2016:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 27 september kl 19.30

PAPA PIDERS JAZZBAND

            

Ett av Göteborgs populäraste jazzband från början av 1960-talet och cirka 25 år framåt var Papa Piders Jazzband. Bandet som blev ett begrepp i Göteborg, vann ett antal jazztävlingar och var ett av de första att även spela utomlands. För några år sedan nystartade man och framför musik av till exempel Acker Bilk, Ken Colyer och Chris Barber.

Tisdagen den 11 oktober kl 19.30

THE NEW YORK EXCHANGE

Två amerikaner i frontlinjen, tenorsaxofonisten Sean Nowell bosatt i New York liksom trummisen Joe Abba och som bland annat spelat i The David Letterman Show. Medmusikanter är svenskarna Lars Ekman bas, Fredrik Olsson gitarr och Leo Lindberg piano. Det blir standardlåtar, ballader och en del blues.

 

Söndagen den 30 oktober kl 17.00  (OBS:söndag)

CARLING BIG BAND

Vi har under en rad av år haft familjebandet, nu är det dags för storbandet som slagit knock-out på hela musikvärlden med recensenter och publik. Det finns inget band i hela världen som denna originella orkester, där alla musiker spelar flera olika instrument, komponerar, dansar och lirar så att publiken inte tror sina öron och ögon. Det här kommer att bli en oförglömlig kväll!
Förköp börjar 2 veckor innan konserten 0380-41081.

Tisdagen den 8 november  kl 19.30

MARCKS BROTHERS MED GÄSTER

Vi har lyckats hitta en svängig kvintett, nämligen Marcks Brothers inklusive en trombonist ytterligare. Gruppen består av John Högman saxar, Mats Larsson gitarr, Bo Söderberg trummor, Magnus Marcks bas, samt Hampus Adami trombon.  Den bildades 2010. Det som utförs är lättsamma, sångbara och svängiga versioner av melodier ur the Great American Songbook. Alla dessa fina melodier från 1900-talets första del, som aldrig tycks utslitna. Deras senaste skiva Strollin’ finns på Spotify. Åhus swingband har tyvärr lämnat återbud i sista stund.

Tisdagen den 22 november kl 19.30

ULF OCH ERIC WAKENIUS MOMENTO MAGICO

Efter att ha ingått i Oscar Petersons sista kvartett blev Ulf Wakenius en eftertraktad jazzgitarrist över hela världen och är dag Sveriges mest kända gitarrist internationellt. Nu har han har med sig sin son Eric, som trakterar samma instrument och det blir en kväll för musikälskare i allmänhet och gitarrister i synnerhet – inta edra platser!

Tisdagen den 6 december

STOCKHOLM VOICES MED JULKONSERT

Gruppen bildades på initiativ av Gunilla Törnfeldt och gruppnamnet är en blinkning till New York Voices. De gjorde sin första större turné i mars 2014 med succéartade recensioner och har spelat på festivaler och jazzklubbar i hela Sverige. Gruppen släppte sitt debutalbum ”Come Rain or Come Shine” förra året. Maria Winther, Jakob Sollevi och Alexander Lövmark är de övriga i gruppen som kompas av en kvartett.