Höstens program 2015:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 29 september kl 19.30

PAPA PIDERS JAZZ BAND

            

Ett av Göteborgs populäraste jazzband från början av 1960-talet och cirka 25 år framåt var Papa Piders Jazzband. År 2010 var det läge för nystart och på initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren såg en ny laguppställning dagens ljus. Och bandet spelar engelsk tradjazz à la Acker Bilk, Ken Colyer och Chris Barber. Handplockade musikanter med stor erfarenhet från den europeiska jazzscenen garanterar en hög musikalisk nivå.

Tisdagen den 13 oktober kl 19.30

VINCENTZ, HART & BROWN FEAT. AARON PARKS

Det är med stor stolthet som vi presenterar denna eminenta grupp med saxofonisten Niels Vincent i spetsen i sällskap med de två amerikanska jättarna Aaron Parks piano och Cameron Brown bas! Lägg därtill den legendariske trummisen Billy Hart som lirat med alla från Miles Davis till Stan Getz, så förstår var och en vilken kanonkvartett det här är!

Tisdagen den 27 oktober kl 19.30

GUNHILD CARLING FAMILY BAND

I 25 år har Carling Family med en last av instrument, skämt och andra prylar, turnerat över hela världen. Frontfiguren Gunhild har vi kunnat se i de mest skilda sammanhang, i Let’s Dance, Fångarna på fortet och mycket annat. Det har blivit en tradition att vi har bandet minst en gång om året med samma succé varje gång! På You Tube finns över en halv miljon träffar  på Carling Family! Förköp 0380-41081. Biljetter släpps 2 veckor före konserten..

Tisdagen den 10 november kl 19.30

NEW BLUES TRANSFUSION

Håkan Broström är en av landets mångsidigaste saxofonister med en spännvidd från bluesgung till nutida jazztongångar men här är det det förstnämnda som gäller. Det här är en mästares kvartett som hamnar inom ramarna för soulslickad blues med jazzens hantverksglädje och improvisation. Max Schultz spelar gitarr, Chris Montgomery trummor och Leo Lindberg, orgel.

Lördagen den 28 november kl 19.30  OBS DAGEN!!!

SAMUEL LJUNGBLAHD & BOHUSLÄN BIG BAND

En kväll som kommer att färgas av soul, gospel och jazz. Med två av Sveriges absolut bästa röster och musiker garanteras en storbandskonsert utöver det vanliga. Alla goda ting är tre –  nämligen Samuel Ljungblahd, Ida Sand & Bohuslän Big Band! Samuels förebilder är bland andra Stevie Wonder, Ray Charles och Donny Hathaway så håll i er! Förköp 0380-41081 Biljetter släpps 2 veckor före konserten.

Tisdagen den 8 december kl 19.30

TOUCHÉ A CAPELLA JAZZ

Danska Touché med sina tolv medlemmar, alla är inte med på bilden, är en prisbelönt sånggrupp som vill dela med sig av sin glädje i jazzig swing. Vi tar oss tillbaka till den gyllene åldern av New Yorks jazzklubbar och återupplivar musik som exempelvis Ella Fitzgerald och Count Basies orkester framförde. Bandets medlemmar kommer från hela Skandinavien och har turnerat i Tyskland, USA och Kanada. Det här är något helt otroligt som det kommer att talas om länge i Aneby!  Förköp 0380-41081 Biljetter släpps 2 veckor före konserten.