Höstens program 2014:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 30  september kl 19.30

GOOD MORNING BLUES

Detta är kanske ett av världens äldsta ännu verksamma band. I bandet ingår fortfarande efter 47 år de fyra medlemmar som en gång bildade orkestern! De fyra är Jan Wärngren piano, Björn Sjödin trummor, Claes Janson gitarr och sång och Thomas Lindroth bas och sång.  John Högman, tenor- och barytonsax, Bosse Broberg, trumpet och Anders Johansson, gitarr har tillkommit senare men är ändå gamla i gården. Blues och swing av bästa märke bjuds.

Tisdagen den 14 oktober  kl 19.30

ÖRJAN HULTÉNS ORION

Vid sin sida har sopran- och tenorsaxofonisten Örjan Hultén tre av Sveriges främsta jazzmusiker, pianisten Adam Forkelid, basisten Filip Augustsson och trumslagaren Peter Danemo. Man rör fritt över gränser och genrer. Ibland hörs drag från Mellanöstern och Balkan, ibland kan man skönja drag av Wayne Shorter eller Joni Mitchell. Men de tydligaste spåren är dock Örjans egna. En spännande afton utlovas!

Tisdagen den 28 oktober kl 19.30

GUNHILD CARLING FAMILY BAND

I snart 25 år har Carling Family, med en last av instrument, skämt och andra prylar, turnerat över Sverige och Europa. I dag är de en del av ett större underhållningsmaskineri som innefattar både vänner och släktingar som dansar, jonglerar och mycket, mycket annat. Det har blivit tradition att vi har bandet minst en gång om året med samma succé varje gång! Och Carling Family har över en halv miljon träffar på You Tube! Här en bild i foajén i Konserthuset.    
Förköp 0380-41081 Biljetter endast 2 veckor före konserten.

Tisdagen den 11 november kl 19.30

NILS LANDGREN MED BOHUSLÄN BIG BAND

Bohuslän Big Band är ett helprofessionellt storband sedan många år och dess konstnärlige ledare är trombonisten Nils Landgren. I bandet sitter även några utav Sveriges främsta arrangörer för storband, hela sju av bandets medlemmar skriver regelbundet nya och fräscha arrangemang speciellt för Bohuslän Big Band. Mannen med den röda trombonen behöver ingen närmare presentation, han har varit en av världens hetaste artister i många år.  Här får vi också lyssna till den fina sångerskan Viktoria Tolstoy!   
Förköp 0380-41081 Biljetter endast 2 veckor före konserten.

Tisdagen den 25 november kl 19.30

KARIN WIER & THE PLUPPS

Aneby-födda Karin Wier tillsammans med ett stort band från Högskolan för Scen och musik i Göteborg där några tar musiklärarexamen vid nyår och andra  har redan den. Det blir en varierad kompott, Aretha Franklin, Chaka Khan, Earth Wind and Fire och kanske lite av Ellington. Vi garanterar en svängig afton med ett gäng väldigt spelsugna unga musikanter!    

Tisdagen den 2 december kl 19.30

TOUCHÉ – A CAPELLA JAZZ

Danska Touché med sina tolv medlemmar, alla är inte med på bilden, är en prisbelönt sånggrupp som vill dela med sig av sin glädje i jazzig swing. Vi tar oss tillbaka till den gyllene åldern av New York jazzklubbar och återupplivar musik som exempelvis Ella Fitzgerald och Count Basies orkester framförde. Bandets medlemmar kommer från hela Skandinavien och har turnerat i Tyskland, USA och Kanada. Det här är något helt otroligt som det kommer att talas om länge i Aneby!  
Förköp 0380-41081 Biljetter endast 2 veckor före konserten.