Höstens program 2013:     Förband vid varje konsert

Tisdagen 24  september kl 19.30

Tisdagen den 8 oktober kl 19.30

HAYATI KAFÉ OCH DENNIS ÖSTRYD MED
BJÖRN DAHLIN TRIO

PAPA BUE’S VIKING JAZZBAND

Björn Dahlin trio med sångaren Dennis Östryd framför musik från The American Songbook och även en hel del klassiker. Här förstärkt med Hayati Kafé, som kom till Sverige 1964 på turné och den fortsätter än. Han sjunger ofta  i olika storband, men det som är unikt i denna konstellation är att det är  två manliga formidabla sångare samtidigt på scenen. ”Mer rätt än Hayati Kafé och Dennis Östryd kan det nästan inte bli”, skrev Orkester Journalen tidigare i år. 

Detta legendariska danska band har varit i Aneby flera gånger och gjort succé. För två år sedan avled ledaren Arne ”Papa Bue” Jensen efter att ha hållit i gång sitt band i 50 år och då trodde de flesta att dess saga var all. Men icke så, här kommer hans musiker med en hyllning till sin orkesterledare och vi finner bland andra den fantastiske trumpetaren Joe Errington i bandet som leds av  klarinettisten Erik ”Krølle”  Andersen. Här finns allt för tradjazzälskarna!    

Tisdagen 22 oktober  kl 19.30

Söndagen den 3 november kl 18.00 (OBS dag och tid!)

CAROLINE WENNERGREN TRIO

GUNHILD CARLING FAMILY BAND            

Sångerskan Caroline Wennergren turnerar  med Göteborg swing trio och ett jazzprogram som innehåller låtar från 1920 till 1940-talen. Musiken är delvis hämtad från det senaste albumet ”Drop Me Off In Harlem”. Det handlar helt och hållet om den glada, livsbejakande och stolta musik, som kallas jazz, och då i dess svängigaste form! Eller som Louis Armstrong uttryckte, när han fick frågan om vad swing är: ”Ah, swing, well, we used to call it syncopation – then they called it ragtime, then blues –then jazz. Now, it’s swing.”

I snart 25 år har Carling Family, med en last av instrument, skämt och andra prylar, turnerat över Sverige och Europa. I dag är de en del av ett större underhållningsmaskineri som innefattar både vänner och släktingar som dansar, jonglerar och mycket, mycket annat. Det har blivit tradition att vi har bandet minst en gång om året med samma succé varje gång! Och Carling Family har över en halv miljon träffar på You Tube!
Förköp! 0380-41081 (biljettförsäljn. stängd 1-15 sept)

Tisdagen 19 november kl 19.30

Tisdagen den 3 december kl 19.30

NILS LANDGREN MED BOHUSLÄN BIG BAND

TOUCHÉ – A CAPELLA JAZZ

Bohuslän Big Band är ett helprofessionellt storband sedan många år och dess konstnärlige ledare är trombonisten Nils Landgren. I bandet sitter även några utav Sveriges främsta arrangörer för storband, hela sju av bandets medlemmar skriver regelbundet nya och fräscha arrangemang speciellt för Bohuslän Big Band. Mannen med den röda trombonen behöver ingen närmare presentation, han har varit en av världens hetaste artister i många år. Bohuslän Big Band har hittills givit ut 17 skivor i eget namn. Sveriges bästa storband, inget snack om saken! 
Förköp! 0380-41081
 (biljettförsäljn. stängd 1-15 sept)

Danska Touché med sina tolv medlemmar är en mycket prisbelönt sånggrupp som vill dela med sig av sin glädje i jazzig swing. Den tar oss tillbaka till den gyllene åldern av New York jazzklubbar och återupplivar musik som exempelvis Ella Fitzgerald och Count Basies orkester framförde. Bandets medlemmar kommer från hela Skandinavien och har turnerat i Tyskland, USA och Kanada. Det här är något helt otroligt bra som det kommer att talas om länge i Aneby!