Höstens program 2012:     Förband vid varje konsert

Tisdagen 25  september kl 19.30

Tisdagen den 9 oktober

SWING BROTHERS

AGNAS BROTHERS

Bandet bildades år 2004 av fem duktiga och välrenommerade musiker från Göteborg och Borås. De flesta har spelat tillsammans i diverse andra konstellationer under mer än fyrtio års tid och vunnit flera prestigefyllda tävlingar. Orkestern fick en lysande start genom att bland sina första gig få spela på en lunch för H.M. Konungen och därför kan man kalla sig för ”kungliga tonleverantörer”. Sättningen är  Johnny Korner saxofon, Magnus Bylund, trombon, Lennart Werdell gitarr, Börje Moberg bas och Hasse Skoog trummor.

Ett stort utropstecken inom den unga svenska jazzen är syskongruppen Agnas Bros. Med en seriös musikalisk mognad i bagaget gör de sina konserter utan lättköpta manér och publikfriande vinklingar. Solistiskt är de fyra musikerna fullfjädrade och de har en kollektiv känsla som imponerar. De gjorde stor succé på Jazzriksdagen i Nynäshamn i våras.  Gruppen består av förutom Max på piano, Konrad på trummor, Mauritz på bas och Kasper på gitarr. Alla med efternamnet Agnas. Det finns några inslag på You Tube.

Söndagen 21 oktober  kl 17.00  (Obs dagen!)

Tisdagen 6 november kl 19.30

GUNHILD CARLING FAMILY

ERIC ALEXANDER – VINCENT HERRING QUINTET       

Gunhild Carling är en artist som tagit  publiken med storm.  Heta och blåa toner rasar ur trombonen. Jazz, swing, och blues är den genomgående känslan vare sig hon sjunger, spelar munspel, trombon, harpa eller säckpipa . Genom musikens värme och en personlig humor får hennes föreställningar väldig publik kontakt. Hon har varit i Aneby med flera olika konstellationer, nu med familjebandet med pappa Hans, mamma Aina, syster Gerd samt bröderna Max och Ulf. Carling Family har över en halvmiljon visningar på You Tube! 
Förköp 0380-41081 - Numrerade platser

Nu är det dags för storfrämmande ifrån USA. Eric Alexander och de övriga kommer att bjuda på jazz av världsklass. De har just albumet ”Friendly Fire” och det här kan ses som en uppföljning på detta. Alexander och Herring har spelat med nära nog alla de stora under de senaste decennierna. Missa inte kanske det enda tillfället att höra detta stjärnspäckade gäng. ”In The Spirit Of Coltrane och Cannonball” är rubriken. Eric Alexander tenorsax, Vincent Herring altsax, Harold Mabern piano, Joris Teepe bas och Joris Dudli trummor.
Förköp 0380-41081 - Numrerade platser

Tisdagen 20 november kl 19.30

Måndagen den 3 december kl 19.30 (Obs dagen!)

JESSES NEW ORLEANS BAND

VIKTORIA TOLSTOY MED HABO BIG BAND

Trombonisten Jesse Lindgren tar oss med till det syndiga Basin Street, kreolkvarteren Vieux Carré och till hjulångarna som förde jazzen längs Missisisppi. Bandet består av sju av Sveriges mest meriterade spelmän i genren och har levt med denna musik sedan tonåren och spelat med legenderna i jazzens födelsestad New Orleans. Förutom Jesse finner vi Ola Pålsson trumpet och vocal, Bengt Brehmer klarinett, Lars Tidholm piano, Göran Stachewsky gitarr, Tomas Ekström bas och Sven Stålberg trummor.

Viktoria Tolstoy är en mycket hyllad internationell jazzsångerska och hon brukar fånga ögonblicket och överträffar sig själv från en stor kväll till nästa. Hon har en naturlig rytmkänsla som griper tag i såväl musiker som lyssnare. I början av hennes karriär fanns ofta Esbjörn Svensson med på scenen. Nu förekommer hon i olika konstellationer ofta tillsammans med Svante Thuresson. Här tillsammans med duktiga Habo Big Band, som trots att det bildades så sent som i januari 2011, redan gjort sig ett namn.
Förköp 0380-41081 - Numrerade platser

Foto: Claes Tillander (Jesse)
Foto: Claes Hall (Carling)
Foto: Joerg Grosse Geldermann (Tolstoy)