Höstens program 2011:     Förband vid varje konsert

Tisdagen den 27 september kl 19.30

Tisdagen den 11 oktober 19.30

ERIK KRØLLE ANDERSEN & COPENHAGEN FIVE

VIVIAN BUCZEK & PETER ASPLUND MED CLAES CRONA TRIO

Erik Krølle Andersen leder detta svängiga tradband och han anses vara en av Europas bästa klarinettister och är ett verkligt glädjeämne i legendariska Papa Bues Viking Jazz Band. Men han har också en egen grupp där Johnny Goffy Rasmussen spelar trombon, Per Jakobsen piano och sång, Ole Olsen bas och bakom trummorna sitter Jan Jerichau. Kvintetten är en garanti för glad, svängig och dansant musik baserat på de bästa av jazzens största melodier. Lyssna på bandet på You Tube!

En stjärnspäckad grupp med vokalisten Vivian Buczek och trumpetaren Peter Asplund. Vivian har en personlig lyster i sin sång, textar utmärkt och fraserar med en självklar elegans särskilt i snabbare nummer. Trumpetaren Peter Asplund anses som landets främste trumpetare och Claes Crona, som kompat legendarer som Benny Goodman, och har varit i Aneby ett flertal gånger. Naturligtvis finns exempel på You Tube.

Tisdagen den 25 oktober 19.30

Lördagen den 22 oktober

GUNNAR LIDBERG SWING QUARTET MED JAN ALLAN

50-ÅRSJUBEL PÅ ANEBY WÄRDSHUS

Gunnar Lidberg har i hela sitt musikaliska liv hört hemma i kategorin högsta världsklass på fiol.
I sin Swing Quartet, där Gunnar Lidberg omger sig med solo- och kompgitarristen Bertil Fernqvist, basnestorn i svenskt jazzliv Arne Wilhelmsson och trumslagaren Björn Sjödin, handlar det om härligt swing- och kammarjazz. Gäst är trumpetaren Jan Allan och  det hela kommer att gå i Django Reinhardts anda!

Minikonsert med swingveteranen - tenoristen Jesper Thilo från Danmark!
Dans till Bohemia Big Band.
Eftersom antalet platser är begränsat vill vi ha din anmälan så snabbt som möjligt!

 

OBS!!  Lördagen den 5 november kl. 17.00 Tisdagen den 22 november 19.30

GUNHILD CARLING BIG BAND

SCOTT HAMILTON QUARTET


I år bjuder jazzklubben på Gunhild Carlings storband som är något alldeles extra! Kanske ett av Världens coolaste big band med sväng, dans, dissonanta klanger, vilda rytmer, blåa jämrande melodier. ... varieté, och så ledaren ”Sveriges swingdrottning” multiinstrumentalisten Gunhild Carling! Ändring p.gr.a. TV-framträdande den 8 nov.
Här är det förköp som gäller, 0380-41081. 

 

Tenoristen Scott Hamilton, USA, är definitivt en av de stora tenorgiganterna som spelar swing av klassiskt märke. Han är en stor konversatör på sitt instrument, med sin informella stil, sitt fantastiska flyt, han behärskar verkligen jazzspråket. Det är inte konstigt att Scott Hamilton är efterfrågad över hela världen. Med sig har han inga mindre än Jan Lundgren piano, Jacob Fischer gitarr, Jesper Bodilsen bas, Kristin Leth trummor. Förköp 0380-41081.

 

 

Tisdagen den 6 december 19.30

 

LINKÖPING JAZZ ORCHESTRA 20 ÅR - JUBILEUMSKONSERT MED
 RIGMOR GUSTAFSSON OCH ELIN LARSSON

 

Bandet leds av saxofonisten och arrangören Magnus Eriksson och gäster är Rigmor Gustafsson som är Sveriges mest kända jazzsångerska. Här bjuder hon på såväl  nyarrangerade originallåtar som jazzstandards och även en försmak av julen.  Den andra gästen är saxofonisten Elin Larsson, som är en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska jazzhimlen och spelar här sina melodier i vilda vackra versioner.
Förköp 0380-41081.

Elin Larsson